Voorspellingen voor 2017

29 december 2016

Deze keer een luchtig onderwerp wat met een korreltje zout genomen kan worden. Op de drempel van 2016 naar 2017 worden we overvallen door allerlei lijstjes. Het zijn er zoveel dat er nog wel eentje bij kan. Een persoonlijke blik in de glazen bol  hier en daar gecombineerd met de nodige fantasie resulteert in de volgende tien “voorspellingen”.

1. De Altena Road Runners krijgen eindelijk duidelijkheid over de komst van een atletiekbaan. Na jaren van lobby-en gaat de kogel door de kerk en er komt een baan in Sleeuwijk.

2. Park Veldzicht krijgt dankzij het enthousiasme en de tomeloze inzet van vrijwilligers steeds meer vorm.

3. In Altena worden experimenten opgestart m.b.t. de lokale democratie. Inwoners worden actief betrokken bij de beeldvorming , opiniebepaling en besluitvorming op lokaal / gemeentelijk niveau.

4. Tijdens oud en nieuw worden volgend jaar sinds lange tijd in Veen  en Wijk & Aalburg door de gemeente helaas geen eindejaarsfeesten meer georganiseerd.

5. Wilhelmina’26 krijgt toch haar lang verwachte kunstgrasveld.

6. Na jaren getrouwtrek en het mislukte breedband project Optimaas komt er eindelijk schot in snel internet voor de buitengebieden van Altena.

7. Het project om 100 dagen voor 100% afval te scheiden wordt zo’n succes dat Altena een koploper wordt bij het terugdringen van de hoeveelheid restafval per inwoner.

8. In Woudrichem stapt één wethouder op. In Aalburg blijft alles rustig en óók in Werkendam heeft men na alle wisselingen van het afgelopen jaar geen behoefte aan een stoelendans.

9. Er komt camera-toezicht bij het busstation op de Kromme Nol.

10.  Bij de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017 wordt de VVD weer de grootste partij. De PVV die nu nog een straatlengte voor staat legt het toch af tegen Rutte.  Het CDA behaalt een kleine winst en eindigt op 17 zetels.

Volgend jaar eind november maar eens bekijken wat hier wel én niet van uitgekomen is.

Alle lezers een goede jaarwisseling en een gezond 2017 toegewenst!!

  • Piet Hartman 30 december 2016 at 17:43

    Duidelijk lijstje, Arno.