Goede voornemens

5 januari 2015

Deze weken staan bol van de nieuwjaarsrecepties. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en als raadslid te netwerken. Vorige week vrijdag sprak iemand in het gemeentehuis van Aalburg me aan: “Arno, wat zijn jouw goede voornemens? “. Mijn antwoord was heel simpel. Ik heb geen speciale goede voornemens.
De vragensteller gaf het niet op. Welke onderwerpen in de Aalburgse politiek hebben jouw speciale aandacht de komende periode? Op deze vraag kon ik natuurlijk het antwoord niet schuldig blijven.  Graag deel ik dit lijstje op internet.

1. Hoe gaan de decentralisaties van jeugdzorg, AWBZ en participatiewet in de praktijk werken?
2. Hoe bereiken we een doorbraak in het samenwerkingsdossier binnen het land van Heusden en Altena?
3. Duidelijkheid over de toekomst van de schoolgebouwen in Meeuwen, Genderen en Wijk en Aalburg.
4. Samen Doen meer laten zijn dan alleen gezamenlijk een zaterdag schoffelen.
5. De penibele financiële positie van de gemeente Aalburg.

Daarnaast blijven we constructief kritisch oppositie voeren en zullen we op  elk moment de belangen van de Aalburgse inwoners, ondernemers en organisaties behartigen. Daarbij zullen we dit altijd toetsen aan het verkiezingsprogramma en de ideologische uitgangspunten van het CDA Aalburg.

En nu maar hopen dat het met dit rijtje niet zo gaat als met de meest goede voornemens. Iedereen mag je me er op aanspreken. Zijn er tips en/of opmerkingen dan verneem ik die natuurlijk ook graag.